Despre noi

Agrivi Farmers

Problema Globala a Foamei

Foamea, siguranta alimentară și agricultura sustenabilă reprezintă una dintre cele mai mari probleme la nivel mondial. Unul din nouă persoane din lumea de azi (795 milioane) sunt subnutriți. Până în 2050, în următorii 32 de ani, populația mondială va ajunge la 9 miliarde de oameni și producția mondială de alimente va trebui să crească cu peste 60%, pentru a hrăni întreaga populație. Cu un ciclu de viață de un an pe producție și resurse naturale limitate, există doar 32 de iteratii pana in 2050, în care avem nevoie pentru a îmbunătăți producția la nivel mondial cu peste 60%. O mare lipsa de cunoaștere a celor mai bune practici agricole în rândul agricultorilor la nivel mondial duce către o producție agricolă non-profitabila, ineficienta și nesustenabila. Schimbările climatice pun și mai multă presiune asupra resurselor de care depindem, creșterea riscurilor asociate dezastrelor, cum ar fi seceta și inundațiile, dar și a bolilor și dăunătorilor, care ia 30% din total la nivel mondial în fiecare an. Consecințele sunt chiar mai înfricoșătoare, tehnici agricole inadecvate afectează solurile noastre, de apă dulce, ocean, pădurile și biodiversitatea, care sunt degradate rapid. Sistemul de produse agro-alimentare la nivel mondial trebuie să se schimbe în centrul său și misiunea noastră este de a face acest lucru.

Agrivi Farmers

Povestea noastra

Povestea Agrivi incepe cand Matija Zulj, fondatorul Agrivi, decide sa lase corporatia ICT si sa isi dedice timpul si efortul in rezolvarea problemei mondiale a foamei. Mai intai el decide sa devina un fermier pentru a intelege mai exact de inseamna sa produci mancarea si si-a deschis propria ferma de coacaze. Foarte curand a experimentat lumea reala a fermierilor si nu a putut accesa cele mai bune practice de crestere a coacazelor deoarece nu a fost usor de accesat, programe ieftine pe piata pentru a-l putea ajuta sa ia propriile decizii in vederea bazelor de date. In acea perioada, in 2013, Matija a fondat Agrivi cu o viziune de a schimba modul in care este produsa mancarea si cu un impact pozitiv in viata a bilioane e oameni ajutand fermierii sa primeasca sustinere, resurse eficiente si prouctie profitabila. Acela a fost momentul cand noi ca si companie ne-am nascut. Imediat am inceput sa racolam o echipa cu experienta cu agricultori experti si ingineri de software care au origini in familii de fermieri si care sunt dorninci sa rupa colapsul mancarii. Condusi de credinta ca suportul cunostiintei si tehnologiei trebuie sa fie disponibila in ograda tuturor producatorilor, am creat un software care vor ajuta toti agriculotrii sa:

  • Optimizeze productia folosind cele mai bune practici din agricultura.
  • Protejarea culturilor si a randamentlor in timp prin detectarea daunatorilor si a bolilor pentru fiecare camp,
  • Trai mai bun prin realizarea producției agricole durabila și profitabila.

Pentru a accelera impactul, lucram cu fermieri din 150 de tari, cooperative agriculturale, companii de procesare a mancarii, ONG-uri, guverne si alti detinatori interesati in imbunatatirea productiei agriculturii la nivel de fermier. Compania noastra este ajutata de investitori si Southern Central Ventures care au recunoscut viziunea si au vrut sa participe in distrugerea modului de productie a mancarii si pentru a face din lume un loc mai bun de trait.

Agrivi Farmers

Recunoasterea pe piata & Premii

Programul de management creat de Agrivi este recunoscut la nivel global ca unul dintre cele mai de top programe create pentru managementul fermelor pe piata fiind sustinuta puternic de sute de fermieri din peste 150 de tari care isi imbunatatesc productia cu ajutorul Agrivi. Compania a primit premiul World's Best Startup in 2014 primind locul 1 in Competitia Vorld Startup tinuta in Seul, Coreea, in Noiembrie acel an. Cateva din ultimele update-uri contin:

  • Recunoscut ca un lider cheie la nive global in industria managementului de programe pentru fermieri prin companii de cautare pe piata globala (Markets&Markets, Technavio)
  • Selectat alaturi de Top 10 companii de top in Marea Britanie cu cel mai mare potential de creator de locuri de munca, de catre Barclays si Ureaasonable Group
  • Premiul pentru cea mai inovativa companie, premiul fiind oferit de Ministerul Croat pentru Intreprinzatori
  • Poveste de succes la nivel mondial în raportul de studiu de caz al Comisiei UE privind tehnologiile agricole